Znajdujesz się: Strona główna » Forum

Forum

~Szymon
sobota, 16 luty, 2008, 16:33
W armii czeka 12 tys. wolnych etatów
No i gdzie wy macie te wolne etaty?????????????Byłem w WKU i powiedzieli mi że nie ma żadnych wolnych etatów.Jak Wy chcecie zapewnić młodym wykształconym ludziom aby zostali w wojsku skoro brak miejsc pracy.Robicie propagandę i snujecie jakieś fałszywe liczby bo niby gdzie te 12 tys wolnych miejsc pracy dla wojskowych??????
~Ana
poniedziałek, 18 luty, 2008, 19:29
Odp: W armii czeka 12 tys. wolnych etatów
Z tego co powiedziano mi w naszym WKU planowane, zaznaczam planowane są przyjęcia od lipca.
~jasne
poniedziałek, 21 kwiecień, 2008, 23:51
dokladnie zero wolnych etato w warminsko mazurskim niewiem poco pisza takie bzdury
~mc
wtorek, 22 kwiecień, 2008, 15:02
te etaty to ściema, nigdzie nie ma roboty
~aa
poniedziałek, 28 kwiecień, 2008, 14:06
popieram
~sjiu
poniedziałek, 28 kwiecień, 2008, 14:07
ja tez w/w popieram
~paulina
poniedziałek, 28 kwiecień, 2008, 19:09
sciema
~czarny
wtorek, 29 kwiecień, 2008, 15:14
100% ściema!!!!
~hm...
wtorek, 6 maj, 2008, 14:19
Szkoda gadać... na tej słynner rekrutacyjnej stronie... jest wszystko...a jak sie dzwoni to rozne info daja... a na meila mie ani razu nikt nie odpisał...a dwa juz wysłałem...
~psy
piątek, 9 maj, 2008, 13:49
ściema ,ściema i jeszcze raz ściema. Na uszach można stanąć i tak nie bedzie szans!
~olo
wtorek, 13 maj, 2008, 14:03
Po co takie pierdoły wypisują! Dokładnie tak jest , że niby wolne etaty są a co do czego to nie ma naboru - więc gdzie te 12 tys potrzebują? Czy my tu mówimy o tym samym kraju ??????? śmiechu warte
~darek
poniedziałek, 19 maj, 2008, 18:49
Ciekawe czy ci na górze to czytają? Jeśli tak to może warto byłoby to zweryfikować! Jeśli to jest prawda z tymi etatami to może ktoś mógłby się jano określić gdzie one są , a nie wydawać pieniądze na jakiieś bezsensowne akcje zachęcające młodych do wojska.
~AnA
wtorek, 20 maj, 2008, 08:44
"do służby ponadterminowej będą przyjmowani żołnierze z poboru już po odbyciu trzymiesięcznej zasadniczej służby wojskowej, ale nie później niż miesiąc przed jej zakończeniem" więc nie są przyjmowane osoby ot tak z ulicy, muszą to być mężczyxni którzy nie odbywali jeszcze służby wojskowej, zostaną powołani na starych zasadach i wtedy mogą zdecydować czy podpisuja kontrakt.
~dorsaj
czwartek, 29 maj, 2008, 09:04
czyli o wojsku zawodowym w 2010 roku mozemy zapomniec. skoro jest tyle chetnych z zewnatrz ktorzy chca wrocic do sluzby a nie moga. a ci co teraz ida w 89% nie zostana. no coz ktos ma glowe na karku i wie co robi ;)
~kobo
poniedziałek, 2 czerwiec, 2008, 19:29
ale ci co dostali sie do wojska,zaraz z niego będą uciekać
~kobo
poniedziałek, 2 czerwiec, 2008, 19:32
ale ci co dostali sie do wojska,zaraz z niego będą uciekać
~zit
wtorek, 3 czerwiec, 2008, 17:01
chyba w ***zie maja te wolne etaty ,wszedzie dzwonilem w warminsko mazurski i nic.jedna wielka ***ana sciema.wszystko to jest po znajomosciach tatus w wojsku to i synkowi zalatwi.a ***a z wf mamejozy nie moga zdac
~A
wtorek, 17 czerwiec, 2008, 18:58
prawda jak nie posmarujesz to nic z tego jeszcze trzeba wiedziec komu
~st kapral
sobota, 21 czerwiec, 2008, 10:42
dokładnie ja ju szukam2.5 roku etatu i nic nie ma
~miraga
poniedziałek, 23 czerwiec, 2008, 15:09
W świętoszowie na dolnym śląsku nie brakuje etatów. Trzeba tylko zdać WF.
~komentator
czwartek, 26 czerwiec, 2008, 20:25
Nie nie Panowie, oni mieli na myśli Armię Iracką, którą Polacy z trudem usiłują zbudować. To pewnie był taki skrót myślowy, albo któryś z polityków nie doczytał przemówienia, które mu napisano i się walnął ;)))))))))))))))))))))))
~XXL
wtorek, 1 lipiec, 2008, 12:35
NO nieudaczniki naprzód w kamaszehahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
~pablo
poniedziałek, 14 lipiec, 2008, 14:56
prawda gdzie te 12tys etatów
~misiek
czwartek, 17 lipiec, 2008, 12:18
kołomnie są 3 jednostki wojskowe ale w żadnej nie mogę znaleść etatu kaprala nic nie mają wolnego albo w WKU ściemniają. nie ma jednego wolnego etatu a oni tu mówia o 12 tyś. wolnych etatów hehe czy to nie jest mieszne.
~weelow
piątek, 18 lipiec, 2008, 14:22
WKU Gliwice- wolne etaty dla osob posiadajacych prawko na C C+E i nic wiecej
~MAJKEL
środa, 6 sierpień, 2008, 13:39
Jak sa wolne etaty to czlwoiek sie poswieca m.in swój cenny czas żeby jeździć na testy badania a później musi czekać 6 miesięcy na rozkaz i za co ma on wtedy wyżyć skoro w wojskowych biura siedzą na stołkach i nic nie robią!!!!!!!!!!!!zenada
~kpr
środa, 6 sierpień, 2008, 22:11
sa wolne etety tylko wku nie bardzo chce sie tym zajmowac bo im sie robic nie chce sluze w jednostce pancernej w swietoszowie i jest naprawde ok tylko ze to mala miejscowosc ale tu naprawde ludzi potrzebuja, i zapewniaja mieszkanie a wlasciwie to kilka blokow stoi pustych wiec jest w czym wybierac
~maro
środa, 13 sierpień, 2008, 15:06
7 lat spedzilem w armi na bojowce,widzialem Bliski Wschod i Kaukaz..ale ze wzgledu na to ze zwodzono mnie z roku na rok a procedury wstrzymywaly przed podjecie nauki na pdf.odpuscilem,pracuje na wyspach dla departamentu sprawiedliwosci...oczywiscie ze wrocilbym chetnie do Armi Polskiej gdyz JESTEM ZOLNIERZEM ale..jak?w wku nie ma info na temat szkolen..kto partaczy sprawe?
pozdrawiam
~Ladrio
czwartek, 14 sierpień, 2008, 23:17
ja staram się o etat w Lubuskim na kaprala i to samo ściema na maksa u mnie potrzebują tylko do st. szeregowych i zwykłych szeregowych a najlepiej im głupszy tym lepszy szkoda gadać jedna wielka ściema i machlojki !!!
~piecia
niedziela, 17 sierpień, 2008, 20:37
tak ciekawe gdzie bartoszycach mowia ze nie ma wolnych etatow to gdzie ja mam do gizycka isc czy dalej
~Przemo
wtorek, 19 sierpień, 2008, 23:07
ja próbuje do Siedlec
sytuacja podobna ogłosili rekrutacje wysyłaja do Wesołej na testy sprawnosciowe a co do czego jak sie jest juz po wszystkich egzaminach to mówia ze nie maja etetów
Wiem ze w wojsku zawsze jest zamieszanie ale w tym wypadku brakuje jeszcze logiki :-)
~Hary
środa, 20 sierpień, 2008, 19:32
ja wyszlem tego roku do cywila dokladnie 25 kwietnia staralem sie dostac do szkoly podoficerskiej w Poznaniu nie udalo mi sie teraz od dluzszego czasu probuje dostac sie do korpusu st.szeregowych bez skutku bylem na wku powiedzieli mi ze mam udac sie do najblizszej jednostki i zapytac o etaty bylem w trzech w jednej nie ma wogole wolnych etatow w drugiej potrzebuja na kierowcow kat.D a w trzeciej powiedzieli mi ze potrzebuja na kierowcow kat.C wiec jestem w trakcie robienia bo bardzo mi na tym zalezalo zadzwonilem na nastepny tydzien okazalo sie ze juz nie potrzebuja na C ale takze na C+E co chwile odchodza jakies machlojki poprostu brak slow teraz zaluje ze nie zostalem na termita mozna pogratulowac tym ktorym sie udalo choc jest ich niewielu albo maja plecy pozdro:-)
~mati
poniedziałek, 8 wrzesień, 2008, 19:35
czesc mam jedno pytanko za dwa lata koncze szkole srednia chce isc na zawodowego wojskowego czy mam jakis szanse sie dostac? prosze o odpowiedz.
~qrak
wtorek, 9 wrzesień, 2008, 12:52
tak pewnie, całe mazowieckie oblatane i co i wielkakupa. brak etatow.
~andree
czwartek, 11 wrzesień, 2008, 15:30
Etaty?jasne, że są......ale sa już dawno zaklepane i czekają na synalków wojskowych
~pk
środa, 17 wrzesień, 2008, 09:50
nie prawda.dzwonie do wku tam podaja jakis numer który nigdy nie jest dostepny.to jedna wielka sciema.
~chętny do pracy
poniedziałek, 22 wrzesień, 2008, 10:12
Jestem z warmińsko-mazurskiego. Mam wszystkie badania i zdane egzaminy sprawnościowe, wszystkie papiery do nich złożyłem w maju, od prawie 5 misięcy obiecują mi, że będą etaty i ni chu... nie ma i nie są w stanie powiedzieć kiedy będą. A jak etaty przyszły do jednostki, to personalna nic o tym nie wiedziała... Zrobili niby spotkanie dla kandydatów na kierowców- sala była na 300 osób, a ludzie stali, bo nie było miejsca, wyszedł dowódca i oznajmił, że etatów nie ma, a spotkanie jest po to, żeby zebrać od nas wszystkich dokumenty!!! Jechałem 90km na darmo, inni nawet po 200km... Płakać się chce.
~?
czwartek, 9 październik, 2008, 16:55
jestem z mazowieckiego byłem w wku i powiedzieli zebym szukał etatu na własna reke to sa jakies kpiny robia ludzi w ...
~szukający etatu
piątek, 10 październik, 2008, 22:15
To jedna wielka bujda z tymi etatami ktoś sobie na górze wymyślił że trzeba zrobić armię zawodową a na dole nie wiedzą jak się do tego zabrać i nic nie robią w WKU bolesławiec powiedzieli mi że nie prowadzą ewidencji etatów i trzeba szukać samemu i tak sobie szukam już od kwietnia i ch...j
~nowy
poniedziałek, 13 październik, 2008, 09:47
zastanawiałem sie aby iśc do wku ale po przeczytaniu tego niezamieżam
~s s
czwartek, 16 październik, 2008, 00:32
to jest polska co mówia w telewizji to jest jedna wielka ściema wyszłem z wojska w 2006 roku i wiem co sie tam dzieje ściema ściema i jeszcze raz ściema
~s s
czwartek, 16 październik, 2008, 00:32
to jest polska co mówia w telewizji to jest jedna wielka ściema wyszłem z wojska w 2006 roku i wiem co sie tam dzieje ściema ściema i jeszcze raz ściema
~prusak25
czwartek, 16 październik, 2008, 23:32
a ja powiem tak-jeżeli komuś zależy na tym żeby służyć 50km od domu to faktycznie jest ciężko-etatów fakt nie ma!!Robię prawko kat, C-wtedy nie będzie problemu-jestem z warm.-maz. i tu faktycznie nigdzie nie ma miejsc-mi nie zależy żeby służyć na mazurach-pójdę w Polskę żeby tylko się załapać a jak się uda to może kiedyś wrócę gdzieś bliżej jak się zwolni etat-a co do tych 12tyś. to szkoda pisać-JEDNA WIELKA śCIEMA
~Plastik
piątek, 31 październik, 2008, 17:33
etatów jest duo moze nawet te 12 tys. ale na starszych szeregowych . i to wszystko co oferuje wojsko. tez bylem tym zainteresowany i tyle mi powiedzial znajomy oficer wojska polskiego...
~waski
poniedziałek, 3 listopad, 2008, 18:09
tylko nakjlepszy myk jest taki ze do monu chca wrocic zolnierze ktorzy najbardziej w zasadniczej krzyczeli swoja cyferke i psioczyli na mon ale tak to w zyciu bywa
~gizmo
poniedziałek, 3 listopad, 2008, 18:10
zycie hehehe pozdro dla wszystkich falusi
~chomik
czwartek, 6 listopad, 2008, 10:46
etatow nie ma i nie bedzie chyba ze masz ojca polkownika albo kogos z rodziny w wojsku to etat dostaniesz pozdrawiam
~Tio Mario
sobota, 8 listopad, 2008, 12:31
Zgadzam sie z opiniami poprzednikow,Jezdze po calym okregu slaskim i wszedzie to samo etatow nie ma albo sa zaklepane !!! Ale podobno bilboardy wolaja o ludzi,smiechu warte
~maciek
czwartek, 13 listopad, 2008, 09:54
Mam poyanie po co sa robione kursy podoficerskie np w Poznaniu jak nie mażna dostac nigdzie etatu .Po co wogole jest ta armia nigdy, nic sie w niej nie zmieni zalosne
~kuba
piątek, 14 listopad, 2008, 19:51
a co ty chcesz sa sa starsi szeregowi ktorzy maja magistra i sa juz po 7 lat a ty z cywila na kaprala smieszny jestes
~maciek
niedziela, 16 listopad, 2008, 10:21
kuba smieszny to ty jestes ja tez bylem starszym i to jest glupota.Zastanów sie co piszesz jak nie masz pojecia
~marcin
wtorek, 18 listopad, 2008, 23:36
tak się reklamują z pracą w Monie a tak naprawde to tragedia ... <szkoda gadać>
~Marcin
środa, 19 listopad, 2008, 09:22
to prawda ja bylem w swiom wku i pojechalem na urs kaprala do koszalina i niby zaraz po zdaniu mialem miec eat jak tylko zdam a teraz to wszystko ucichlo nagle zabraklo etatow smieszne i zalosne w wku to tylko opowiadaja bzdury i bajki a to oni powinni kierowac nas jak dostac prace apopijaja kawke i wala w ch...taka jest niestety rzeczywistosc
~Manyy
środa, 19 listopad, 2008, 09:29
Wojsko.......najbardziej nie przewidywalna instytucjanigdy niczego nie możesz być pewnym.
Liczą się układyzaczynając od dowódcy a kończąc na obieraku.
~AŁ
środa, 19 listopad, 2008, 23:12
Wczoraj doświadczyłem tego samego egzamin z głowy i...dowiedzialem sie ze zero wolnych miejsc ...i po h....wracałem do Polski dla WOJSKA POLSKIEGO!!!
~xx
niedziela, 23 listopad, 2008, 17:06
Odp
KOMPLETNA BZDURA Z TYMI ETATAMI
~K
niedziela, 23 listopad, 2008, 18:46
ja też zdałam egzaminy(zadowolona),poczym przyszli kadrowcy i stwierdzili,że nie ma dla mnie etatu bo mam zbyt duże kfalifikacje na starszego szeregowego,odesłali mnie do ppłk.,który stwierdził,że nie może mnie przyjąć bo już są miejsca...i musze miec stopień kaprala.Kręcą tak,że brak słów.
~K
niedziela, 23 listopad, 2008, 18:49
Odp
po co oni robią te kwalifikacje i marnuja nasz czas,nudzi im się?
~Marcin
poniedziałek, 24 listopad, 2008, 20:47
Ty masz starszego szeregowego i mowia Ci ze potrzeba Ci kaprala a mi powiedzieli na odwrot ze ide na kurs kaprala po to bym w przypadku zaliczenia go mogl wrocic do wojska ja go zaliczyle i etatow nagle nie ma
~tomasz
środa, 26 listopad, 2008, 12:10
starszy szeregowy jest okej na wojskowych leca laski
~pablo
środa, 3 grudzień, 2008, 01:30
Panowie wku to sciema bylem szukalem etatu na podkarpaciu w malopolsce i co lipa nie ma nic wolnego a ogloszenia reklamy itp szlak czlowieka trafia wszedzie tylko pier..... nie stety wracam na zachod pozdrawiam tych najbardziej wytrwalych
~Piotr
środa, 3 grudzień, 2008, 11:26
Jedna wielka propaganda !!! WKU Bydgoszcz wysłało mnie na szkołe pdf. bo potem niby to już czekają na mnie w wojsku, pobiegałem sobie przez miesiąc zaliczyłem śmieszne egzaminy i co ? Nic, brak etatów.Mam średnie,w zasadniczej byłem,prawo jazdy kat C, a oni nie mają miejsc.Z kim nie rozmawiałem na kursie podoficerów to szli do jednostek na etat bo sąsiad, dziadek,ojciec.Te etaty są ale dla wtajemniczonych :)
~Grzegorz
sobota, 13 grudzień, 2008, 09:47
JW 2399 Świętoszów są etaty, wystarczy przejść testy sprawnościowe i po krzyku. Ale roszady są na tyle duże że zawsze będą miejsca. problem polega na tym że po zwolnieniu jednego żołnierza dany etat nie można uzupełnić odrazu tylko po jakimś czasie. coś tam takiego jest.
~mario
niedziela, 14 grudzień, 2008, 14:22
5 stycznia ide na st.szer.załatwianie trwało około 2 miesiące,bez żadnych znajomości.od nowego roku w jw 1248 b-ce ma być 500 etatów.pozdrawiam i życze cierpliwości
~MATI
środa, 17 grudzień, 2008, 19:48
ZA TE NOCE NIE PRZESPANE ZA TE SŁUZBY ODJE.. ZA TE KASZE ZA TE ZUPE I ZA BRAK ETATOW HMMM.... IM WSZYSTKIM W HMM.... HEHEH!!! SCIEMA
~jonsmit
poniedziałek, 22 grudzień, 2008, 15:46
Szukam wolnego etatu kaprala najlepiej w jakiejś JW we Wrocławiu dajcie jakiś cynk jak macie w WKu słyszę tylko "proszę przyjść za miesiąc" moje gg 10180852
~Peter
piątek, 26 grudzień, 2008, 18:05
czy ktoś może mi bardziej rozjaśnic temat służby w świetoszowie. Jestem czołgistą oto mój numer
gg 6026483 chodzi oto czy sa tam etaty na szeregowych zawodowych. i mniej wiecej jak wyglada tam służba.
druga sprawa o to samo bym prosił wiadomosc o Żaganie i Poznaniu w biedrusku.
~kapral rez.
środa, 31 grudzień, 2008, 13:46
jestem po kursie podoficerskim i czekam na wejscie w zycie ustawy zmniejszajacej wymogu posiadana matury,ktora weszla 6grudnia tego roku.bylem w wku w ostrodzie a oni na to ze ta ustawa nieweszla,to sciema.siedza i pierdza w stolki.szukam etatu w toruniu wiec jak ktos cos wie prosze dac znac.
~pawlo
czwartek, 1 styczeń, 2009, 13:07
A czy ta nowa ustawa pragmatyczna ma nie wejść dopiero od 2010?
~KARSTEŃ
piątek, 2 styczeń, 2009, 11:53
KŁAMCY!!!!! ja byłem na testach we wszystkich jednostkach w lubelskim i wszystkich jednostkach garnizonu warszawa a mam papiery na 3 specjalności wojskowe, wszędzie zdawałem na 5 i od 2 lat mówią to samo- proszę czekać.... TO KŁamcy,,,,, to się nadaje do telewizji,,,pierd.... propaganda
~szeregowiec_drajwer
sobota, 3 styczeń, 2009, 00:03
Ja jako kierowca z C+E w cywilnej firmie wyciągam miesięcznie z nadgodzinami 4-5000.Ile bym zarobił w wojsku jako kierowca w stopniu szeregowy? Założe się że nawet nie połowe tego.
~KARSTEŃ
sobota, 3 styczeń, 2009, 10:39
zarabiałbyś stary tyle co inni w twoim stopniu, czyli 1800pln. super ,nie? a do tego byś jezdził od jednostki do jednostki. stary paranoja. jakbym miał prawko to bym w tym kierunku się kierował.
~KARSTEŃ
sobota, 3 styczeń, 2009, 10:47
zarabiałbyś stary tyle co inni w twoim stopniu, czyli 1800pln. super ,nie? a do tego byś jezdził od jednostki do jednostki. stary paranoja. jakbym miał prawko to bym w tym kierunku się kierował.
~KARSTEŃ
sobota, 3 styczeń, 2009, 10:57
~michu
poniedziałek, 5 styczeń, 2009, 18:57
Uważam że tworzenie armi zawodowej w 2 lata jest nierealne! Ludzie istnieją jednostki na których nie ujrzycie nawet broni!!! Wiem bo sam w takiej odbywałem służbe. Mundury noszone po kilku osobach to jest jakaś paranoja! Dlaczego już teraz zrezygnowali z powszechnego obowiązku odbycia służby?Nasza armia musi się umocnić od środka, musi zainwestować w broń, pojazdy nowe mundury itp itd. A tak wogóle to wszystko do d..y i rząd do wymiany!Szczęśliwego nowego roku!
~Adas
poniedziałek, 5 styczeń, 2009, 19:10
Ja to mysle ze wogule zawodowej armi nie wprowadza, prezydent nic narazie nie podpisal. Kumpel w WKU byl i mu powiedzieli ze to moze nie przejsc bo jest malo chetnych

Twoja Odpowiedź

Autor: ~
Temat:  
Data:    2009-01-06 21:59

Copyright © 2007 - 2009 INFOR PL S.A.