Forum
Artykuł: Jak dostać od gminy mieszkanie komunalne
Mieszkania, którymi dysponują gminy, mają dawać dach nad głową uboższej części społeczeństwa – osobom, które nie mają własnych mieszkań albo nie stać ich na wynajem lokalu od prywatnego właściciela lub zaciągnięcie kredytu na jego zakup. Nie ma jednak jednolitych dla całego kraju kryteriów przyznawania tych mieszkań – informacji, kto, kiedy i na jakich zasadach ma prawo do mieszkania komunalnego – trzeba więc ich szukać w swojej gminie.
Zobacz artykuł »
Mieszkania, którymi dysponują gminy, mają dawać dach nad głową uboższej części społeczeństwa – osobom, które nie mają własnych mieszkań albo nie stać ich na wynajem lokalu od prywatnego właściciela lub zaciągnięcie kredytu na jego zakup. Nie ma jednak jednolitych dla całego kraju kryteriów przyznawania tych mieszkań – informacji, kto, kiedy i na jakich zasadach ma prawo do mieszkania komunalnego – trzeba więc ich szukać w swojej gminie.
Zobacz artykuł »
~zuzanna
wtorek, 25 wrzesień, 2007, 20:57
Jak dostać od gminy mieszkanie komunalne
Złóż wniosek i czekaj!!! super ja czekam juz 11 lat i co???
~misia
środa, 26 wrzesień, 2007, 12:37
Odp: Jak dostać od gminy mieszkanie komunalne
ja czekałam 14 lat , w tym czasie wynajmowałam mieszkanie ale sie doczekałam i nawet go wykupiłam a co
~graza
poniedziałek, 1 październik, 2007, 17:01
a ja czekam 18 lat i za kazdym razem wnisek rozpatrzony jest negatywnie juz niewiem do kogo napisac
~iwona
sobota, 6 październik, 2007, 09:38
ja czekam jusz13 lat na socjal i nadal jeszcze czekam az w koncu znajde sie na centralnym
~Ulka
poniedziałek, 22 październik, 2007, 17:01
chciałam zapytać na jakiej ul.obecnie składa sie wnioski (w szczecinie)bo słyszałam że w urzędzie miasta już nie. A musze jechać bo wyszłam za mąż i mąż składał 7 lat temu a ja 6 czy warto to łączyć w jedno podanie czy lepiej zostawić osobno napiszcie prosze co o tym myślicie :))
~uuul
poniedziałek, 22 październik, 2007, 17:07
chciałam zapytać na jakiej ul. obecnie można składać wnioski(w szczecinie) bo wiem że w UM już nie.Mąż składał pismo 7lat temu a ja 6 czy warto połączyć pisma czy lepiej zostawić jak jest napiszcie prosze co o tym myślicie.Zdaje sobie spr. że pewnie jeszcze raz tyle będe czekać jak nie lepiej.
~natii
środa, 24 październik, 2007, 17:37
chcialam sie dowiedziec gzie nalezy zlozyc dokumenty w sprawie mieszkania komunalnego
~basi
wtorek, 6 listopad, 2007, 20:26
ja zlozylam wniosek ktory odzucili bo przekraczalismy 5m2 na osobe rodzice zameldowali jeszcze kilka osob (rodzenstwo)i przyjeli ale jak jedna osoba ma mieszkac na niacalych 4metrach2
~raf
piątek, 16 listopad, 2007, 14:52
z tego co wiem wnioski teraz składa się w ZBiLK-u na ulicy mariackiej.
~basi
niedziela, 30 grudzień, 2007, 10:14
a ja mam zamiar zlozyc wniosek tylko niemam pojecja jak go napisac.
~czarna
wtorek, 1 styczeń, 2008, 23:11
tak moich rodziców mieszkanie komunalne idzie do remontu czy ja mam prawo do osobnego lokalu{ mimo że niemam dochodu mam synka i jestem na utrzymaniu ojca dziecka,
~michal kosiarski
piątek, 18 styczeń, 2008, 10:48
ja czekam na sosjalne mieszkanie ponad 5lat mam wyrok eksmisyjny z moim ojcem ktory jest arkocholikiem a ja mam synka do wychowania i nie chce mieszkac na wspolnym miewszkaniu socjalnym chce miec osobno co robic jeszcze gdzie sie udac kto moze mi pomoc bo naprawde dosc juz nerwow zjadlam
~michal kosiarski
piątek, 18 styczeń, 2008, 10:50
ja czekam na sosjalne mieszkanie ponad 5lat mam wyrok eksmisyjny z moim ojcem ktory jest arkocholikiem a ja mam synka do wychowania i nie chce mieszkac na wspolnym miewszkaniu socjalnym chce miec osobno co robic jeszcze gdzie sie udac kto moze mi pomoc bo naprawde dosc juz nerwow zjadlam
~feqotneyjj
sobota, 19 styczeń, 2008, 04:23
Hello! Good Site! Thanks you! dhaetobekj
~filus
poniedziałek, 21 styczeń, 2008, 20:42
helo mam prosbe czy ktos moze mi przeslac wzor podania o mieszkanie z gury dziekuje filus16@orange.pl
~załamana
niedziela, 3 luty, 2008, 17:44
ja tez mam problem mam małego synka wczesniej mieszkalismy z jego ojcem a moim mazeczonym w jego mieszkaniu z jego rodzina lecz zeszłego roku jego matka zmarła i zaczeła sie awantura o spadek mojego nazeczonego z siostra nie wytrzymałam spakowałam siebie i synka wrociłam do rodziny teraz mieszkamy osobno bardzo sie kochamy ale nie stac nas na kupienie mieszkania a na komunalne czekam juz 5 lat
~beciulek
sobota, 16 luty, 2008, 21:55
ja czekam na lokal socjalny juz 14 lat juz mnie męczy to czekanie michałku poczekasz jeszcze troche tak jak ja a moje dziecko marzy o swoim pokoju bo mieszkam u tesciow w jednym pokoju
~aga
wtorek, 19 luty, 2008, 14:42
a zamiar złożyć wniosek o mieszkanie tylko co mam napisać (motywacja) we wniosku o przyznanie mieszkania aby zwiększyć szanse na jego pozytywne rozpatrzenie...
~aga
wtorek, 19 luty, 2008, 14:43
prosze o pomoc:)
~aga
wtorek, 19 luty, 2008, 14:50
~aga
wtorek, 19 luty, 2008, 16:27
~Browczyk
sobota, 23 luty, 2008, 12:00
Jak tak czytam, że ludzie czekają po kilkanaście lat aż ktoś łaskawie zainteresuje się ich losem to ochota człowiekowi odchodzi na składanie jakichkolwiek wniosków i liczenie na pomoc od państwa. Czyli powiedzenie "nie licz na kogoś licz na siebie" jest cały czas aktualne. Ale to w sumie jest przykre, że państwo jest tylko w jedną stronę, od brania podatków a od siebie nic nie daje niestety :(
~Olwia Sielawa
wtorek, 4 marzec, 2008, 23:01
Bardzo proszę o przesłanie mi przykładowego wzoru podania o mieszkanie komunalne.Z góry dziękuję.oliwiasielawa@wp.pl
~Kaluska:]
piątek, 7 marzec, 2008, 15:12
Jak łożyć wniosek o mieszkanie tylko co mam napisać we wniosku o przyznanie mieszkania??Pomocy:p
~edyta.sztandera
środa, 12 marzec, 2008, 09:02
czy może mi ktoś pomóc? chciałabym napisać podanie o mieszkanie komunalne w mojej gminie ale nasza Pani wójt twierdzi że nie ma wogóle mieszkań w mojej gminie a ja wiem że są! bardzo prosze o przesłanie mi wzoru takiego podania co muszę w nim umieścić! mój email edyta.sztandera@wp.pl
~Asik-Krakow
środa, 12 marzec, 2008, 09:29
A ja tak jak (GRAZA) składam i składam i nadal mam negatywną opinię nie ważne że pozbawiono mnie stałego zameldowania co oznacza że mam prawie 30 lat i status prawie bezdomna to jeszcze wciskają urzędasy kit że osoba taka jak ja ma większe prawa głupota..a na mieszkanie chyba nie mam co liczyć na razie wynajmuje straciłam pracę i za kilka miesięcy wyląduje pod mostem ale dalej będzie wniosek odrzucany bo nie spełniam kryteriów..to co się tu dzieje to żywne jaja..buuu...i też tracę nadzieje że kto i gdziekolwiek pomoże bo ciągle nie nie nie..kurcze...
~Asik-Krakow
środa, 12 marzec, 2008, 09:33
Osoba bez meldunku i to młoda osoba .. osoba bez stałej pracy..i osoba bez mieszkania to jest zero w Polskim prawie ale sami urzędasy tak robią pozbawią mieszkania pracy zameldowania i taka osoba staje się osobą bezdomną co bardzo źle wygląda w świetle życia codziennego..więc i ja jestem złamana..
już nie wiem gdzie iść gdzie pisać i do kogo się zwracać..o wsparcie pomoc i wsjo..wszystko do niczego..żeby to chociaż miała oparcie w rodzinie a rodzina kwiatki wącha od dołu a ja sobie łamie głowie jak żyć i co do gara wsadzić..
już nie wiem gdzie iść gdzie pisać i do kogo się zwracać..o wsparcie pomoc i wsjo..wszystko do niczego..żeby to chociaż miała oparcie w rodzinie a rodzina kwiatki wącha od dołu a ja sobie łamie głowie jak żyć i co do gara wsadzić..
~Asik-Krakow
środa, 12 marzec, 2008, 09:37
Browczyk (2008-02-23)
Jak tak czytam, że ludzie czekają po kilkanaście lat aż ktoś łaskawie zainteresuje się ich losem to ochota człowiekowi odchodzi na składanie jakichkolwiek wniosków i liczenie na pomoc od państwa. Czyli powiedzenie "nie licz na kogoś licz na siebie" jest cały czas aktualne. Ale to w sumie jest przykre, że państwo jest tylko w jedną stronę, od brania podatków a od siebie nic nie daje niestety :(
i tu masz racje na mieszkanie komunalno-socjalne czeka się nie mniej niź 10-15 lat ale to nie same lata czekania wchodzą w gre tu wchodzi punktacja jesli masz od 78 do 98 punktów to masz gwarantowane mieszkanie a jeśli nie masz tych punktów nie ma mieszkania..a aby czekać na pomoc państwa to maja to gdzieś nie ważni sa szarzy obywatele ważni sa za to politycy im podwyżki im wszystko a my to co jesteśmy ..ja się na świat nie pchałam ale jesli tak ma wyglądać życie szczerze żałuje że sie urodziłam..
i tu masz racje na mieszkanie komunalno-socjalne czeka się nie mniej niź 10-15 lat ale to nie same lata czekania wchodzą w gre tu wchodzi punktacja jesli masz od 78 do 98 punktów to masz gwarantowane mieszkanie a jeśli nie masz tych punktów nie ma mieszkania..a aby czekać na pomoc państwa to maja to gdzieś nie ważni sa szarzy obywatele ważni sa za to politycy im podwyżki im wszystko a my to co jesteśmy ..ja się na świat nie pchałam ale jesli tak ma wyglądać życie szczerze żałuje że sie urodziłam..
~Asik-Krakow
środa, 12 marzec, 2008, 09:43
A punktacja i podliczanie punktacji jest taka na teren Krakowa:::Rozdysponowanie lokali mieszkalnych w ramach pomocy mieszkaniowej:::Warunki nie mieszkalne 20 punktów...
Nadmierne zaludnienie:::20 punktów ...
Wychowankowie placówek opiekuńczo-wychowawczych oraz rodzin zastępczych:::50 punktów...
Względy Społeczne:::20 punktów..
Utrata tytułu prawnego wskutek upływu trzyletniego terminu wypowiedzenia umowy najmu:::100 punktów...razem jest 210 punktów i gwarantowane mieszkanie ja z tego mam tak mało że załamanka..
Nadmierne zaludnienie:::20 punktów ...
Wychowankowie placówek opiekuńczo-wychowawczych oraz rodzin zastępczych:::50 punktów...
Względy Społeczne:::20 punktów..
Utrata tytułu prawnego wskutek upływu trzyletniego terminu wypowiedzenia umowy najmu:::100 punktów...razem jest 210 punktów i gwarantowane mieszkanie ja z tego mam tak mało że załamanka..
~Asik-Krakow
środa, 12 marzec, 2008, 09:43
i mieszkanie otrzymają ci którzy mają najwiekszą liczbę punktów a nie to ile kto czeka..
~Asik-Krakow
środa, 12 marzec, 2008, 09:51
Udzielenie pomocy mieszkaniowej zostaną dopisani do listy ci którzy zamieszkują w mieszkaniu zagrożonym zawaleniem..zamieszkują w mieszkaniu o nadmiernym zaludnieniu...osoby wychodzące z placówek opiekuńczo-wychowawczych..względy społeczne ( bezdomność,eksmisja,przemoc w rodzinie)..
trzyletnie wypowiedzenie umowy najmu..
zdarzenie losowe (katastrofa,pożar,zalanie)..
Wyroki sądowe::orzekające o uprawnienia do lokalu socjalnego,orzekające o uprawnieniu do lokalu zamiennego..
Ale też są kryteria dochodowe w 2006 roku było 683zł na osobę jeśli przekraczało się tą kwotę nie było szans na przyjęcie wniosku na mieszkanie..na dwie osoby było ciut więcej..
też jakie są warunki w mieszkaniu..jeśli masz dach na głową za kołnierz ci nie kapie marne szanse..
pozdrawiam wszystkich..
Wyroki sądowe::orzekające o uprawnienia do lokalu socjalnego,orzekające o uprawnieniu do lokalu zamiennego..
Ale też są kryteria dochodowe w 2006 roku było 683zł na osobę jeśli przekraczało się tą kwotę nie było szans na przyjęcie wniosku na mieszkanie..na dwie osoby było ciut więcej..
też jakie są warunki w mieszkaniu..jeśli masz dach na głową za kołnierz ci nie kapie marne szanse..
pozdrawiam wszystkich..
~Asik-Krakow
środa, 12 marzec, 2008, 09:52
Udzielenie pomocy mieszkaniowej zostaną dopisani do listy ci którzy zamieszkują w mieszkaniu zagrożonym zawaleniem..zamieszkują w mieszkaniu o nadmiernym zaludnieniu...osoby wychodzące z placówek opiekuńczo-wychowawczych..względy społeczne ( bezdomność,eksmisja,przemoc w rodzinie)..
pozdrawiam wszystkich..
pozdrawiam wszystkich..
~monisia
czwartek, 13 marzec, 2008, 08:22
Witam!!
Ojej jak to wszystko czytam to aż chęci odchodzą do składania jakich kolwiek wniosków. No nic próbowac zawsze można tylko że mam mały problem niewiem jak napisac takie podanie. Bardzo bym prosila o przesłanie wzoru takiego podania.
Z góry dziekuje!! moniusia0@buziaczek.pl
Ojej jak to wszystko czytam to aż chęci odchodzą do składania jakich kolwiek wniosków. No nic próbowac zawsze można tylko że mam mały problem niewiem jak napisac takie podanie. Bardzo bym prosila o przesłanie wzoru takiego podania.
Z góry dziekuje!! moniusia0@buziaczek.pl
~bożena-gdynia
czwartek, 20 marzec, 2008, 10:21
Ja czekam na własne mieszkanie już 7lat. nie przebywam w lokalu w którym faktycznie jestem zameldowana ze względu na panujące tam warunki.A teraz kiedy mam kilku miesięczną córeczkę miasto każe mi sie wymeldować wraz z córką na bruk i skazują nas na bezdomność.powinno sie coś z tym zrobić tak nie może być żeby władze miasta już małemu dziecku rujnowało życie zamiast dać mieszkanie
~kasia
sobota, 22 marzec, 2008, 15:49
mam prosbe. czy mogł by mi ktos przesłac przykładowe pdanie o mieszkanie komunalne? z gory dziekuje!
~ewa
piątek, 28 marzec, 2008, 16:40
ludzie nie traćcie wiary
~sylwia
czwartek, 3 kwiecień, 2008, 16:02
mam wielką prośbe czy mógł by mi ktoś przesłać przykładowe podanie o mieszkanie komunalne malinowa87@interia.pl z góry bardzo dziękuje!!!!!!
~julia
poniedziałek, 14 kwiecień, 2008, 23:02
takze prosze o wzor podania o mieszkanie komunalne jlo191@wp.pl
~Izabog
wtorek, 15 kwiecień, 2008, 23:06
Witam wszystkich...
Czytam i czytam i ręce mi opadają do samej ziemi.
Ja jestem w połowie drogi złorzenia wniosku o przydział mieszkania.
I bardzo proszę o jakąś podpowiedź co ująć, jak napisać PODANIE O MIESZKANIE.
Wszystkim dziękuję i pozdrawiam.
Izabog@poczta.onet.pl
Czytam i czytam i ręce mi opadają do samej ziemi.
Ja jestem w połowie drogi złorzenia wniosku o przydział mieszkania.
I bardzo proszę o jakąś podpowiedź co ująć, jak napisać PODANIE O MIESZKANIE.
Wszystkim dziękuję i pozdrawiam.
Izabog@poczta.onet.pl
~asia
wtorek, 22 kwiecień, 2008, 12:33
WITAM!!PROSZĘ O WZÓR PODANIA O MIESZKANIE KOMUNALNE asia_bestia@onet.eu
~NEFRETETE
wtorek, 22 kwiecień, 2008, 23:01
WITAM!!
PROSZę O WZóR PODANIA O MIESZKANIE KOMUNALNE nefretete001@op.pl I GDZIE SIE SKłADA ??
PROSZę O WZóR PODANIA O MIESZKANIE KOMUNALNE nefretete001@op.pl I GDZIE SIE SKłADA ??
~isabey Gdynia
poniedziałek, 28 kwiecień, 2008, 12:27
witam!mi o mieszkaniu komunalnym szepneła sąsiadka bo ciasnawo sie robi u teściów...takie podanie przecież można dostac w urzedzie miasta wypełnic i dodac brakujące dokumenty o których jest adnotacja w tym podaniu....ale jak czytam ile ludzie czekają na mieszkanie to o zgrozo nogi się uginają...
~kitka
czwartek, 1 maj, 2008, 15:15
czy może się ktoś orientuje czy na meldunek czasowy można składać podanie o mieszkanie jestem zameldowana na stałe gdzie indziej i jak się przeprowadze do innej gminy i zamelduje się czasowo czy tam bedę mogła się starac
~siwa
środa, 7 maj, 2008, 11:36
ja jestem obecnie tez bez meldunku i mieszkania wniosek skladalam 4 lata temu i wciaz cos brakuje i wszystko jest odmownie mam juz dosc 15 lat to kupa czasu aby dostac marny 1 pokoik juz nie wiem co mam robic mam 23 lata i tułam sie z miejsca na miejsce juz sama nie wiem chyba jestem skazana na ulice bo kredytu ani zadnych praw do niczego nie mam POMOCY
~gosia
niedziela, 11 maj, 2008, 16:45
od 10 lat staram się o mieszkanie nawet komisja umnie nie była mam 3 dzieci i mieszkam w 12 m pokojku wraz z mężem cały czas piszą mi te same pisma . Czy to jest wporządku
~jasio radom
poniedziałek, 12 maj, 2008, 18:16
*** sie chce na nasz rząd jak nie ukradniesz to nie masz
~jasio radom
poniedziałek, 12 maj, 2008, 18:19
mam nadzieje że to się zmieni bo jak tak dalej będzie to polaków zabraknie bo nie będzie gdzie mieszkać pozdrowienia trzymajcie sie
~szafranianka
poniedziałek, 12 maj, 2008, 23:07
Właśnie jestem w trakcie załatwiania formalności, żeby złożyć wniosek na mieszkanie (we Wrocławiu), aż głowa boli, ile się trzeba nachodzić i dokumentów zgromadzić...W ramach podpowiedzi, gotowy wniosek(formularz) otrzymałam w Urzędzie Miejskim i myślę, że jest też dostępny na internetowych stronach UM.Jak tak sobie poczytałam wcześniejsze wypowiedzi, to zwątpiłam, czy kiedykolwiek dostanę mieszkanie, ale będę próbować...Czy ktoś się orientuje, gdzie można zaznaczyć, że ja i dziecko jesteśmy alergikami?Czy to może jakoś pomóc?I gdzie można się dowiedzieć o punktacji? Z góry dziękuję za pomoc i informacje. asica28@buziaczek.pl
~linda :(
środa, 21 maj, 2008, 22:10
mam pytanie jestem matka wychowujaca samotnie dziecko miszkam u rodzicow maja dom jednorodzinny,matka wyrzuca mnie z domu wedruje z dzieckiem po znajomych w domu sa klotnie,staram sie o mieszkanie komunalne,bylam u burmistrza ale nie przyznali mi mieszkania poniewaz rodzice maja dom w ktorym jest miejsce dla nas,niewiem co robic,jak mam sie odwolac i udowodnic im cokolwiek pomocy prosze o pilna odpowiedz z gory dziekuje ...
~leszek
wtorek, 27 maj, 2008, 18:43
mieszkam w szamotułach czekam na mieszkanie 2 lata a na wynajem mnie niestać mam żone i 8 miesieczne dziecko
~sylwia
środa, 28 maj, 2008, 13:15
miszkam z 8letnim synem na poddaszu bez wody i w-c z grzybem na scianach i bez wentylacji i nie wiem co mam dalej robic
~sylwia
środa, 28 maj, 2008, 13:19
miszkam z 8letnim synem na poddaszu bez wody i w-c z grzybem na scianach i bez wentylacji i nie wiem co mam dalej robic
~sylwia
środa, 28 maj, 2008, 13:19
~sylwia
środa, 28 maj, 2008, 13:20
~justyna
piątek, 30 maj, 2008, 12:59
ja mam napisać podanie o mieszkanie komunalne jak ktoś wie to prosze o napisanie na forum? z gury dzienkuje
~beti
wtorek, 3 czerwiec, 2008, 14:23
podanie o rozgeszczenie
podnie orozgeszczenie
~basia78
poniedziałek, 9 czerwiec, 2008, 09:37
jak napisać uzasadnienie podanie o mieszkanie ,proszę o pomoc podaję swojego e-maila basiazg1@vp.pl z góry dziękuję .
~mariusz
środa, 11 czerwiec, 2008, 17:16
mieszkanie komunalne
witam mam bardzo dużą prośbę jestem w trakcie rozwodu i chciałbym złożyć wniosek o mieszkanie komunalne ale nie mam pojęcia jak sie za to zabrać proszę o pomoc pozdrawiam mariusz3159@wp.pl
~AGUS 24
środa, 11 czerwiec, 2008, 23:49
WITAM JESTEM W TRUDNEJ SYTUACJI JETSEM 3 LATA PO SLUBIE MAM 15MIESIECZNE DZIECKO I MIESZKAMY KATEM ZE TAK NAPISZE U TESCIOW CHCIALABYM ZEBY KTOS MI POWIEDZ ALABO NAPISAL PODANIE O MIESZKANIE KOMUNALNE NIEWIEM JAK TO NAPISAC I CO JESZCZE ZROBIC PROSZE O POMOC POZDRAWIAM -AGUSKA1289@WP.PL
~SAAGUSKA 24
środa, 11 czerwiec, 2008, 23:56
JAK NAPISAC PODANAIE O MIESZKANIE KOMUNALNE
DODAM ZE MIESZKAM W LOMZY I CHCIALABYM DOWEIDZIEC SIE CO TRZEBA ZROBIC ZEBY DOSTAC MIESZNIE KOMUNALNE PEWNIE ZLOZYC JAKIES PODANIE TYLKO NIEMAM POJECIA JAK TO NAPISAC JAK BY KTOS MOGL TO BYM BYLA WDZIECZNA O PRZESLANIE MI WZORU PODANIA I CO JESZCZE ZLOZYC TRZEBA DODAM ZE JESTEM ZATRUDNIONA NA CZAS NIEOKRESLONY ZARABIAM 99O ZL Z TYM ZE PRBYWAM OBECNIE NA URLOPIE WYCHOWAWCZYM MAM DZIECKO 15 MIESIECZNE MIESZKAMY Z MEZEM I DZIECKIEM W JEDNYM POKOIKU A MAZ PRACUJE I MA UMOWE NA ROK I ZARABIA 1150 ZL CZY MAMY SZANSE DOSTAC TAKIE MIESZKANIE KOMUNALNE POMOCY -AGUSKA1289@WP.PL PROSZE O POMOC I ODP
~ANECZKA
czwartek, 12 czerwiec, 2008, 10:34
WITAM WSZYSTKICH!!!!!!!!! CZY JA RÓWNIEŻ MOGŁABYM PROSIC O PRZESŁANIE MI JAKIEGOŚ PODANIA O MIESZKANIE NA WZÓR BO NIE MAM POJĘCIA JAK MA WYGLĄDAC. PROSZĘ O POMOC I ODPOWIEDZI NA MAIL aneczka_mama_kubusia@gazeta.pl
~benek23
czwartek, 12 czerwiec, 2008, 15:58
trzeba napisac
~Twoja Osobista Odpowiedź
czwartek, 12 czerwiec, 2008, 15:59
Jak dostać od gminy mieszkanie komunalne
DODAM ZE MIESZKAM W LOMZY I CHCIALABYM DOWEIDZIEC SIE CO TRZEBA ZROBIC ZEBY DOSTAC MIESZNIE KOMUNALNE PEWNIE ZLOZYC JAKIES PODANIE TYLKO NIEMAM POJECIA JAK TO NAPISAC JAK BY KTOS MOGL TO BYM BYLA WDZIECZNA O PRZESLANIE MI WZORU PODANIA I CO JESZCZE ZLOZYC TRZEBA DODAM ZE JESTEM ZATRUDNIONA NA CZAS NIEOKRESLONY ZARABIAM 99O ZL Z TYM ZE PRBYWAM OBECNIE NA URLOPIE WYCHOWAWCZYM MAM DZIECKO 15 MIESIECZNE MIESZKAMY Z MEZEM I DZIECKIEM W JEDNYM POKOIKU A MAZ PRACUJE I MA UMOWE NA ROK I ZARABIA 1150 ZL CZY MAMY SZANSE DOSTAC TAKIE MIESZKANIE KOMUNALNE POMOCY -AGUSKA1289@WP.PL PROSZE O POMOC I ODPwitam mam bardzo dużą prośbę jestem w trakcie rozwodu i chciałbym złożyć wniosek o mieszkanie komunalne ale nie mam pojęcia jak sie za to zabrać proszę o pomoc pozdrawiam mariusz3159@wp.plWITAM WSZYSTKICH!!!!!!!!! CZY JA RÓWNIEŻ MOGŁABYM PROSIC O PRZESŁANIE MI JAKIEGOŚ PODANIA O MIESZKANIE NA WZÓR BO NIE MAM POJĘtrzeba napisacCIA JAK MA WYGLĄDAC. PROSZĘ O POMOC I ODPOWIEDZI NA MAIL aneczka_mama_kubusia@gazeta.pUdzielenie pomocy mieszkaniowej zostaną dopisani do listy ci którzy zamieszkują w mieszkaniu zagrożonym zawaleniem..zamieszkują w mieszkaniu o nadmiernym zaludnieniu...osoby wychodzące z placówek opiekuńczo-wychowawczych..względy społeczne ( bezdomność,eksmisja,przemoc w rodzinie)..
pozdrawiam wszystkich..
pozdrawiam wszystkich..
~Kara
czwartek, 12 czerwiec, 2008, 20:04
hej czy mogla bym prosić o przesłanie mi wzoru na mieszkanie komunalne na kari494@wp.pl .dziękuję za pomoc
~adamus
czwartek, 12 czerwiec, 2008, 20:23
ja nawet nie chce mieszkania za darmo!!!tylko kto mi je zaoferuje?teraz place 1000pln miesiecznie za wynajem i jakos daje rade wiec te same pieniadze moglbym przeznaczyc na splate kredytu mieszkaniowego,tylko ktory bank mi go udzieli jesli na mojej umowie widnieje kwota najnizszej krajowej?i jak ja mam wziac te 200.000?musialbym chyba 30 lat oszczedzac,tylko po co bo wtedy juz nie bede potrzebowal mieszkania tylko trunmny!
~Płaskowyż
niedziela, 15 czerwiec, 2008, 13:12
Nie ma takiej uchwały danej rady miejskiej/gminnej z zakresu mieszkalnictwa i zaspokajania potrzeb mieszkaniowych, której nie da rady na podstawie art. 101 gminnej ustawy samorządowej uchylić w Wojewódzkim Sądzie Administracyjnym. Przeanalizujcie pod względem obowiązywania tej uchwały np. czy uchwała „mieszkaniowa” nie naruszają zasad konstytucyjnych.
Druga możliwość to wyłapanie błędów w zakresie prowadzonego postępowania administracyjnego przez organ w zakresie twojej sprawy. Jeżeli organ popełni błąd i ty jemu to wytkniesz na drodze administracyjnej to na pewno nie będzie chciał z tobą drugi raz zaczynać.
Druga możliwość to wyłapanie błędów w zakresie prowadzonego postępowania administracyjnego przez organ w zakresie twojej sprawy. Jeżeli organ popełni błąd i ty jemu to wytkniesz na drodze administracyjnej to na pewno nie będzie chciał z tobą drugi raz zaczynać.
~jolkam.
środa, 25 czerwiec, 2008, 13:47
rece mi opadly jak to przeczytalam. tez staram sie o przydzial takiego mieszkania. mam 23 lata, dziecko z zespolem downa. dla niej jestem w stanie zrobic wszystko, dlatego nigdy sie nie poddam.pozdrowionka
~jola
czwartek, 26 czerwiec, 2008, 09:00
chcę złożyć podanie nie wiem jak je napisać . Proszę o wzór.jolalach@vp.pl Z góry dziękuje
~monia
czwartek, 26 czerwiec, 2008, 21:07
również chcę złożyć podanie o mieszkanie komunalne ale nie wiem jak.prosze o wzór,monia8417@wp.pl dziękuje
~kasia
poniedziałek, 30 czerwiec, 2008, 15:49
Witajcie
Jezeli ktoś ma pojęcie jak napisac takie podanie albo posiada wzór podania prosiła bym bardzo o przesłanie na mój adres,claudinelle@poczta.onet.pl
Jezeli ktoś ma pojęcie jak napisac takie podanie albo posiada wzór podania prosiła bym bardzo o przesłanie na mój adres,claudinelle@poczta.onet.pl
~Dj.Alko
poniedziałek, 30 czerwiec, 2008, 16:46
barany to trzeba chodzic conajmniej 2 razy w tygodniu byc unich
~FIORD
piątek, 4 lipiec, 2008, 13:44
przeslijcie wniosek o mieszkanie komunalne natasza955@wp.pl
~basia
piątek, 4 lipiec, 2008, 18:51
ja czekam już dwa lata z mężem na mieszkanie bez łapuwki bede czekała dłużej
~Daniel
poniedziałek, 7 lipiec, 2008, 15:28
witam czy mógł by ktoś mi przesłać wzór podania o mieszkanie komunalne?????????? Zgóry bardzo dziękuję. danieljablonski20@wp.pl
~beata
poniedziałek, 7 lipiec, 2008, 17:12
Witam! Czy mógłby mi ktoś przesłać wniosek(podanie)o przyznanie mieszkania?
Z góry dziękuję!
beata.dylewska@o2.pl
Z góry dziękuję!
beata.dylewska@o2.pl
~beata
poniedziałek, 7 lipiec, 2008, 17:14
Obcokrajowcą prędzej przyznawają mieszkania i zasiłki rodzinne, to tacy nie muszą pracować .
A my polaki się skandamy
A my polaki się skandamy
~becia
poniedziałek, 7 lipiec, 2008, 17:26
witam prosze przeslijcie mi taki wniosek lub wzor podania
beata.dylewska@o2.pl
beata.dylewska@o2.pl
~agnieszka t...
poniedziałek, 7 lipiec, 2008, 18:13
jestem samotnie wychowujaca matka 2 letniej corki jestem w trakcie skladania wniosku na mieszkanie socjalne ale mam problem z uzasadnieniem wniosku na mieszkanie mam brata chorujacego na astme iposiadam zaswiadczenie z komisji lekarskiego zaswiadczenie ze potrzebuje osobnego pomieszczenia poki co w jednym pokoju mieszka 4 ludzi ja z corka i rodzenstwem prosze o pomoc w napisaniu uzasadnienia angelina217@wp.pl
~aga
piątek, 11 lipiec, 2008, 09:56
prosze o pomoc jak napisac podanie ,motywacje do wniosku o przydzial mieszkania gdzie moge znalesc taki wzor podania???? prosze o pomoc a.kurzeja@op.pl
~maria_zielinska2007@o2.pl
sobota, 12 lipiec, 2008, 16:36
Jeśli ktoś może mi pomóc to bardzo proszę o wzór wniosku o mieszkanie socjalne albo chociaż wskazówki jak taki wniosek ma wyglądać. Z góry dziękuję!!!
~bubbles85@wp.pl
środa, 16 lipiec, 2008, 17:53
wychowuje dwie 8 miesięczne córeczki mieszkam z wielodzietna rodzina a sami zajmujemy jeden maly pokoik 10 m 2 w 4 osoby Mam takie pytanie czy należy mi sie mieszkanie od gminy ?? i jeszcze Jeśli ktoś może mi pomóc to bardzo proszę o wzór wniosku o mieszkanie socjalne albo chociaż wskazówki jak taki wniosek ma wyglądać. Z góry dziękuję!!! Bubbles85@wp.pl
~lena
czwartek, 17 lipiec, 2008, 12:46
Nie rozumiem jak można być takim leniem i prosić o wzór podania.Poszukać,samemu napisać nie łaska? Istnieje też coś takiego jak bezpłatne porady prawne w waszych miastach.Najlepiej stękać jak jest zle.Więc te jęki wylejcie na papier i w połowie macie gotowe podanie.
~beti
poniedziałek, 21 lipiec, 2008, 14:55
prosze o wysłanie mi wzoru wniosku o mieszkanie komunalne z góry dziekuje Beatka6424@wp.pl
~martuśka
środa, 23 lipiec, 2008, 21:00
WNIOSKI NA MIESZKANIA KOMUNALNE DOSTĘPNE SĄ W URZĘDACH MIEJSKICH.
~ asik
środa, 23 lipiec, 2008, 21:04
witam czy moglabym takze prosic o jakis wzor na wniosek prosze pisac na meila ashia20@op.pl
~duśka
piątek, 25 lipiec, 2008, 19:39
każde miasto ma opracowany wniosek o przydział lokalu komunalnego i oczywiście kryteria najczęście są to dochody oraz powierzchnia mieszkalna przypadająca na jednego członka rodziny w miejscu zamieszkiwania, czasami gminy stwarzają specjalne "luki" dla osób bezdomnych cz z domów dziecka. W mieście,w którym mieszkam listę osób uprawnionych do lokali komunalnych tworzy się 2 raz w roku
~Marzena
piątek, 25 lipiec, 2008, 21:54
prosze o pomoc jak napisac podanie ,motywacje do wniosku o przydzial mieszkania gdzie moge znalesc taki wzor podania???? prosze o pomoc Piotrow.marzena@wp.pl
~magda/79
poniedziałek, 28 lipiec, 2008, 21:52
Ludzie, ja przyznaję mieszkania, ale nie mam szans na to bym jako samotna matka mogła otrzymac małe 2 pokoiki... Dlaczego> nie, nie, zarabiam grosze, ale po prostu mieszkam z rodzicami alkoholikami, ku...wa - metra za duży!!! A opisywać tego życia to nawet nie zacznę. I proszę, kazdemu moze się życie spieprzyć,szkoda mi tylko mojego synka, że wychowuję sie w takim domu i patrzy i słucha, jak mnie wyrzucają i bluzgają. a ojciec dziecka 0 mieszka w dwupoziomowym... ale nie mieliśmy ślubu i po rękoczynach uciekłam od niego. Teraz mam za swoje...30 lat, wykształcona, po wyższych studiach, a z życia dno...
~magda/79
poniedziałek, 28 lipiec, 2008, 21:56
i nie wierzcie w to,że jakies łapówki załatwią sprawę... Te czasy naprawdę minęły, każdy sie boi o pracę... Ja nawet wszystkich znam i co z tego - po prostu się nie łapię...procedury... I rozumiem też "urzędasów" bo to tacy sami ludzie jak my, z problemami, poniekąd jeszcze gorszymi...
~Aniutka
czwartek, 28 sierpień, 2008, 12:18
PROSZE O POMOC JESTEM CHORA NA NOWOTWUR ZLOSLIWY MIESZKAM 24M MIESZKANIU Z SYNEM I CORKA TEZ STARAM SIE O WIEKSZE MIESZKANIE NIE CHCE ABY MOJE DZIECI PATSZALY JAK CIERPIE A W JEDNYM POKOJU NIE DA RADY UKRYC JAK NAPISAC PODANIE ZEBY PRZYSPIESZYC PROSZE POMUSCIE annazalewa@op.pl
~Sylwia
piątek, 29 sierpień, 2008, 02:25
już pisałam ale jeszcze raz nie dość ze bez wody to bez sufitu po remoncie dachu dosc wezwałam tvp i czekam na odpowiedz pozdrawiam
~Sylwia
piątek, 29 sierpień, 2008, 02:28
magda79 to są bzdury co napisałaś.
~Sylwia
piątek, 29 sierpień, 2008, 02:28
już pisałam ale jeszcze raz nie dość ze bez wody to bez sufitu po remoncie dachu dosc wezwałam tvp i czekam na odpowiedz pozdrawiam
~monika
piątek, 29 sierpień, 2008, 08:11
powiem tak 18 lat bylam w domu dziecka 18 skonczylam i powiedzieli zegnaj radz sobie sama zero jakiej kolwiek pomocy mam 2 dzieci i place za czynsz 1300zl juz sama nie wiem skad mam kase brac ale dla alkocholikow i osobach po kryminale to panstwo ma mieszkania niestety ale tak jest nasze panstwo jest do niczego mam juz dosc tej polski i tego co sie tu dzieje
~monika
czwartek, 4 wrzesień, 2008, 10:55
będę bardzo wdzięczna jeżeli ktoś wyśle mi wzór podania o mieszkanie. mam męża 2 dzieci, ale niestety nie mieszkamy razem bo moi rodzice nie chcą go zameldować a mieszkanie teściowej jest za małe żeby doszły tam jeszcze 3 osoby. bardzo chce mieć normalną rodzinę i dom. pomocy monka7@amorki.pl
~ala
czwartek, 4 wrzesień, 2008, 11:53
czy mogłabym prosić o wzór wniosku na mieszkania na adres madzia4215@wp.pl?
dziekuję.
dziekuję.
~agula
sobota, 6 wrzesień, 2008, 17:05
bardzo, bardzo prosze o pomoc ,jestem w trudnej sytuacji, jak wszyscy piszacy na tej stronie, chcialabym zlozyc podanie o mieszkanie, ale pojecia nie mam jak je napisac. bylabym ogromnie wdzieczna za przeslanie mi jakiegos wzoru. agrest86@op.pl
~beata
poniedziałek, 8 wrzesień, 2008, 22:30
bardzo proszę o pomoc w napisaniu podania o przydział mieszkania komunalnego,od kwietnia moja rodzina będzie bez dachu nad głową ,bo wypowiedziano nam mieszkanie i meldunek-nie wiem co mam robić ;-jesteśmy zameldowani w tym mieszkaniu na pobyt stały i mieszkaliśmy w tym domu na warunku użyczenia ,włożyliśmy dużo pieniędzy w remont a jak już jest prawie wszystko zrobione to mamy opuścić dom ,nasza rodzina składa się z czterech osób w tym jest niepełnosprawne dziecko -bardzo proszę o pomoc ja już mam dosyć łez i nie wiedzy co z nami będzie .będę wdzięczna za przesłanie mi jakiegoś wzoru lub rady .romanowskab@wo.pl
~beata
poniedziałek, 8 wrzesień, 2008, 22:43
Odp
jeszcze raz bardzo proszę o pomoc romanowskab@wp.pl
~Justyna
środa, 10 wrzesień, 2008, 09:29
to jest straszne! czyli rozumiem ze zwykly czlowiek (tzn: zdrowy, bez dzieci, zarabiajacy normlanie, czyli nie malo) nie ma szans na mieszkanie?! ja mieszkam z rodzicami, mam swoj pokoj, warunki sa ok, nie mam dzieci, ale chce sie usamodzielnic, i miec swoje 4katy, ale widze, ze puki nie narodze setki dzieci, nie bede mogla mieszkac jak czlowiek POWINIEN mieszkac! ta POLSKA to dno :( nie chce mieszkac caly czas z rodzicami, chce miec swoje mieszkanie i cieszyc sie nim (wiem ze inni ludzie maja gorsze warunki i im nalezy sie pierwszenstwo, ale normlanym ludziom tez sie nalezy mieszkanie, chociazby rozpatrzenie wniosku, a nie odrzucenie... ja chce dostac mieszkanie, ale nie chce miec dzieci i meza, nie chce byc chora, i nie chce malo zarabiac, to jakis absurd!!! ale nie stac miec na kupno mieszkania! i rozmumiem ze poki co do 40stki bede mieszkac z rodzicami, a moze jeszcze wiecej lat?! :/
oczywiscie moge cos wynajac, ale to glupiego robota, ja chce miec swoje lokum, chce miec tam swoje mebelki, malowac sciany, robic remonciki... jak kazdy NORMALNY czlowiek marzy o tym o ddziecka, zawsze myslalam ze wystraczy po prostu zarabiac dorze, i po paru latach dostanie sie mieszkanie, zeby zyc na ZWYCZANYM poziomie, ale nie. POLKSA TO BIEDNY BIEDNY KRAJ. skoro nie ma mieszkan dla ludzi, by mogli zyc na rozsadnym poziomie.. NA razie mieszkanie dostaja jednie ludzie biedni, chorzy, i na granicy wytrzymalosci, oczywiscie ja tego nie potepiam, im tez sie nalezy, ale kazdy polak chce gdzies mieszkac!!!
oczywiscie moge cos wynajac, ale to glupiego robota, ja chce miec swoje lokum, chce miec tam swoje mebelki, malowac sciany, robic remonciki... jak kazdy NORMALNY czlowiek marzy o tym o ddziecka, zawsze myslalam ze wystraczy po prostu zarabiac dorze, i po paru latach dostanie sie mieszkanie, zeby zyc na ZWYCZANYM poziomie, ale nie. POLKSA TO BIEDNY BIEDNY KRAJ. skoro nie ma mieszkan dla ludzi, by mogli zyc na rozsadnym poziomie.. NA razie mieszkanie dostaja jednie ludzie biedni, chorzy, i na granicy wytrzymalosci, oczywiscie ja tego nie potepiam, im tez sie nalezy, ale kazdy polak chce gdzies mieszkac!!!
~Sylwia
wtorek, 16 wrzesień, 2008, 02:53
Dobrze napisalaś droga Justyno.Polak nie ma gdzie mieszkac a cygana dają.BEZ OBRAZY.SORKI
~zbyszek
wtorek, 16 wrzesień, 2008, 14:46
a jak dostac mieszkanie po wyjsciu z domu dziecka
pomózcie
~Martaaa
środa, 17 wrzesień, 2008, 16:25
chciałam się czegoś dowiedzieć o mieszkaniach komunalnych, ponieważ moja mama jest alkoholiczka i rozwiodła się z moim tatą. Mój tata jest emerytem i ma 1,5 roku na to aby dostać mieszkanie od gminy!!
Rozumiem, że jak minie określony czas, to mój własny ojciec dostanie wypowiedzenie, że ma iść na ulicę????
Ja dopiero mogę zacząć szukać pracy, ponieważ ledwo co mam 19 lat;/ czyli ani mu nie pomogę, ani zupełnie nic. 0!!!!! Czuję się bezradna i ręce mi opadają jak czytam to co napisaliście. Miałam nadzieję, że jednak to nie będzie tak trudne. A jest trudniejsze niż mi się w głowie mieściło.
Współczuję wam wszystkim tak samo jak i mojemu tacie :(((
Rozumiem, że jak minie określony czas, to mój własny ojciec dostanie wypowiedzenie, że ma iść na ulicę????
Ja dopiero mogę zacząć szukać pracy, ponieważ ledwo co mam 19 lat;/ czyli ani mu nie pomogę, ani zupełnie nic. 0!!!!! Czuję się bezradna i ręce mi opadają jak czytam to co napisaliście. Miałam nadzieję, że jednak to nie będzie tak trudne. A jest trudniejsze niż mi się w głowie mieściło.
Współczuję wam wszystkim tak samo jak i mojemu tacie :(((
~Sebastian
czwartek, 18 wrzesień, 2008, 10:57
Witam,wiem gdzie w poznaniu jest wolne mieszkanie i wiem ze musze napisac pismo do lokalowki z tym ze niewiem jak mam je napisac czy mogl bym prosic kogos o wzor takiego pisma na moj adres e-mail seebolek@op.pl z gory dziekuje.
~Sebastian
czwartek, 18 wrzesień, 2008, 10:59
Odp
wiem tez ze bedzie trzeba zaplacic napewno kaucje 6cio krotnego czynszu ale to nie jest zadna przeszkoda
~Agata
czwartek, 25 wrzesień, 2008, 17:56
Nic innego tylko się powiesić................
~aneta
sobota, 27 wrzesień, 2008, 14:11
witam wszystkich chyba jak wiekszosc staram sie o mieszkanie i tez mam bardzo wielka prosbe aby ktos mi napisal na maila jak mniej wiecej napisac taka prosbe o mieszkanie czarna1410@wp.pl
~misiak_87
sobota, 27 wrzesień, 2008, 14:21
Odp: a jak dostac mieszkanie po wyjsciu z domu dziecka
Zbyszek a ty w jakim mieście mieszkałeś przed domem dziecka tzn.gdzie miałeś ostatni meldunek (lub masz).
~meg
poniedziałek, 29 wrzesień, 2008, 19:48
po 10-ciu latach oczekiwania na lokal socjalny znalazłam sie na liscie.Jednak aby go otrzymac dowiedziałam sie od Pana kierownika że musze czekac jak ktos umrze poniewaz tak naprawde to tych lokalow nie ma
~kasia
czwartek, 2 październik, 2008, 16:31
ja dzis zlozylem wniosek i zobacze co bedzie
~MMM
piątek, 3 październik, 2008, 09:10
:)właśnie stwierdziłam że chyba złoże jeszcze dziś wniosek na mieszkanie,może za 15lat dostane. Mieszkałam przez 3 lata z tatą na ulicy jak miałam 13do16lat potem co miesiąc gdzieś indziej a teraz mam 21 i sie wprowadziłam do mojego chłopaka na 18m2 w 4os i nawet z tego jestem szczęśliwa i nieumie uwierzyc w to że moge żeczy od szawki z plecaka przełożyc.a teraz mam rente bo jak sie niepochorowac w zimie na ulicy i państwo musi teraz itak dużo więcej wykładac na leczenie do końca życia zamiast dac poprostu mieszkanie 8 lat temu.A mój tata dalej na ulicy...Ciężkie życie w tej polsce,no i co powiedziec w szkole i jak uniknąc kuratora :/ przykre
~mmm
piątek, 3 październik, 2008, 09:37
a moim największym marzeniem jest własny pokój z ogrzewaniem...
~alles
niedziela, 5 październik, 2008, 12:20
Posiadam wniosek o najem lokalu mieszkalnego z zasobów gminy. Chętnie pomogę go wypełnić, wyjaśnię na czym polega procedura jego składania, mogę również zeskanować ów wniosek. Kontakt e-mail: alles_an@wp.pl (proszę o dopisek w temacie wiadomości: w/s wniosku o lokal mieszalny). Pozdrawiam. Joanna.
~Marek
niedziela, 5 październik, 2008, 21:15
Kto pomoze mi wniosek napisac o mieszkanie
bardzo prosze jak cos to zostawiam e-mail
skeit16@wp.pl
bardzo dziekuje
skeit16@wp.pl
bardzo dziekuje
~Marek
niedziela, 5 październik, 2008, 21:21
Kto pomoze mi wniosek napisac o mieszkanie
skeit16@wp.pl
bardzo dziekuje
skeit16@wp.pl
bardzo dziekuje
~SYLWIA Z WĘGORZEWA
poniedziałek, 6 październik, 2008, 13:44
Niema sprawiedliwości. Niedostane mieszkania bo mieszkaniówka powiedziała ze mamy zaduży metraż.Obecnie mieszkam w 45m2 mieszkaniu, razem z synkiem, rodzicami i bratem. Mamy 2 pokoje, w jednym pokoju są rodzice a wdrugim ja z synkiem i bratem. Nadodatek jestem samotną matką i osobą niepełnosprawną. Niemam spokoju w domu ponieważ ojciec razem z bratem nadużywają alkocholu.Dziecko moje też patrzy na to wszystko i jest poprostu znerwicowane,przez te ich libacje.Ojciec jak się napije czepia się mnie i mojego dziecka. Naprawde niemam życia w domu.
~Ewelina Zukowska
poniedziałek, 6 październik, 2008, 16:55
Ja wraz z mężem mamy dwoje dzieci i mieszkamy oddzielnie on u swoich rodziców a ja z dziecmi u swoich piękny nasz ten KRAJ
~SYLWIA Z WĘGORZEWA
wtorek, 7 październik, 2008, 09:56
Jak bym była prezydentem to wprowadziła bym taką ustawę: dla każdego kto nieposiada przydzieliłabym mieszkanie.A zwłaszcza samotnym matkom i osobom niepełnosprawnym.
~508
wtorek, 7 październik, 2008, 12:34
Czy mogę was prosic abyscie mi wyslaly/li wzór podania tzn - przykład ci napisac w MOTYWACJI WNIOSKU. z gory bardzo dziekuje aga1016@wp.pl
~Tajemnicza
wtorek, 7 październik, 2008, 21:23
Poszukuje mieszkania- jestem sierotą nie mam nikogo nie mam dachu nad głową:(( Ani nikogo kto mógłby mną pokierować... Jestem pełnoletnia mam 20 lat-uczę się i mam rente rodzinna z której można wyżyć-co zrobić by mieć dach nad głową lada moment??
~gunia
środa, 8 październik, 2008, 09:43
czy ktos moglby mi przeslac wzor podania o mieszkanie z gory dziekuje
~aga
środa, 8 październik, 2008, 09:47
Odp
mam prosbe potrzebuje wzoru na ktorym mogla sie oprzec aby napisac podanie o mieszkanie bede wdzieczna i bardzo dziekuje gunia371@wp.pl
~olka
środa, 8 październik, 2008, 13:49
ja również mam prośbę czy ktoś mógłby przesłać mi wzór wniosku o przyznanie mieszkania będę wdzięczna i z góry dziękuję kosma.ol@wp.pl
~SYLWIA Z WEGORZEWA
środa, 8 październik, 2008, 14:17
Wzór wniosku o przyznanie mieszkania wybiera sie w urzędzie miejskim.
~SYLWIA Z WEGORZEWA
środa, 8 październik, 2008, 14:21
Wnioski o przydział mieszkania wybiera sie w urzedzie miejskim.
~uprzejma14
piątek, 10 październik, 2008, 19:29
a czy niepełnosprawni też mogą dostać takie mieszkanie????
~Grzesiek
poniedziałek, 13 październik, 2008, 00:07
bardzo, bardzo prosze o pomoc ,jestem w trudnej sytuacji, jak wszyscy piszacy na tej stronie, chcialbym zlozyc podanie o mieszkanie, ale pojecia nie mam jak je napisac. bylbym ogromnie wdzieczny za przeslanie mi jakiegos wzoru. grzegorzguzdraj@vp.pl
~DANIELA
poniedziałek, 13 październik, 2008, 18:40
PROSZE O POMOC OSOBĘ KTÓRA WIE JAK NAPISAC PODANIE O MIESZKANIE, BYŁA BYM BARDZO WDZIĘCZNA!! Z GÓRY UPRZEJMIE DZIĘKUJE!!! MOJE GG 488023!
~NICOLL
poniedziałek, 13 październik, 2008, 18:45
Odp
NIE MAM POJECIA JAK NAPISAC WNIOSEK O MIESZKANIE,BARDZO BYM PROSIŁA KOGOS KTO JUZ MIAŁ Z TYM DOCZYNIENIA I POMÓGŁ MI... BYŁA BYM BARDZO WDZIECZNA O PRZESŁANIE MI WZORU TAKIEGO PODANIA!! CZARNULKA379@WP.PL
~ania brzezinska
wtorek, 14 październik, 2008, 16:18
blagam o pomoc mam 22lata mam 2 piekne coreczki staram sie o miszkanie jak urodzilam pierwsze pszyznali mi mieszkanie ale pod warunkiem ze bede miala dzieci pszy sobie a sad mowi jak nie bede miala mieszkania to nie dostane blagam o pomoc chce odzyskac dzieci bo je bardzo kocgam
~ania brzezinska
wtorek, 14 październik, 2008, 16:22
po urodzeniu mi zabrali bo nie mialam gdzie je zabrac sama teraz tulam sie gdzie moge
~Natalia
środa, 15 październik, 2008, 17:04
ja czekalam jakieś trzy lata. Znalazlam sobie pustostan i doslownie rzecz biorąć zasrywalam zycie tym z urzedu, bo bylam u nich codziennie. A oni codziennie mi powtarzali ze nic nie moga zrobić i ze są ludzie bardziej potrzebujący niż ja... Ale ja nie odpuszczalam w dzien w dzien przez okolo rok chodzilam do nich z zapytaniem co z tym pustostanem, aż wkońcu mieli mnie dosc i dali mi mieszkanie.
~SYLWIA
czwartek, 16 październik, 2008, 08:37
Ja też już czekam na mieszkanie 3 lata. Też znalazłam sobie pustostan.I powiedzieli mi ze niedostane.Chodziłam kilka razy do mieszkaniówki, ale dałam spokój. To niema sensu, bo i tak niedostane.
~izunia
niedziela, 19 październik, 2008, 17:44
witam bardzo prosze o przeslanie mi wzoru podania o mieszkanie z gory dziekuje
~izunia
niedziela, 19 październik, 2008, 17:45
oj email izusia53@op.pl
~BANIA
wtorek, 21 październik, 2008, 23:23
TO JEST WSZYSTKO DO BANI!!!!
~starsza
sobota, 25 październik, 2008, 21:18
Moja historia.Staralam sie o mieszkanie jak moj syn mial 10 lat-nieprzyjeli,bo pensja przekraczala norme kwotowa na 2 osoby.Minelo 20 lat i jestem juz sama (bo syn sie usamodzielnil),teraz wniosek przyjeli,ale ja przegralam zycie.W Polsce nie ma mieszkan dla Polakow ale dla repatriantow sa.Mialabym wieksza szanse gdybym miala wiecej dzieci(zarobki rozbilyby sie na 3,4)Moje zycie powoli dobiega konca,nawet jak dostane mieszkanie to juz cieszyc mnie ono zabardzo nie bedzie,Takie to sa nasze realia.
~Aidi
niedziela, 26 październik, 2008, 10:54
To nie takie proste.Jesteśmy rodziną której skończyło się 3-letnie wypowiedzenie.Najpierw przekroczyliśmy o 2zł wyznaczony limit dochodu,więc musieliśmy czekać rok aby złożyć znowu wniosek.W końcu się udało.Jesteśmy na liście.Ale w między czasie właściciel podniósł nam czynsz na 2tyś zł.Mamy dług prawie 20 tyś,ale gminy to nic nie interesuje trzeba czekać.A mieszkanie które musimy opuścić moja mama dostała od gminy i jeszcze musiała wpłacić kaucje całkiem sporą.A oprócz tego jeszcze musiała wpłacić wkład na książeczke mieszkaniową która teraz ma 35 lat i nic jest nie warta.A w gminie patrzą na nią jakby chciała coś od nich wyłudzić a tak naprawdę to kto tu kogo oszukał.Dodam jeszcze że równocześnie o mieszkanie starała się moja mama i ciocia.Ciocia dostała w bloku mieszkanie które teraz wykupiła za 3tyś a moja mama została bez mieszkania i w dodatku jako osoba wg. niektórych niezaradna bo nawet nie umie zapewnić sobie mieszkania tylko czeka na "biedną"gmine.
~Sylwia z Wegorzewa
niedziela, 26 październik, 2008, 16:44
Do tych co przyznają mieszkania : proszę niepatrzcie na to czy metraż przekracza. Patrzcie na to jaka jest sytuacja w danej rodzinie. Niemam życia w domu bo ojciec mnie bije jak jest pijany. Ostatnio mnie tak pobił ze aż miałam sinaki i wszystko mnie bolało. A mieszkaniówka ma to w dupie bo im ***a metraż niepasuje.
~Sivenssia
sobota, 1 listopad, 2008, 15:02
hej :) jak czytam wasze historie to też mi się wszystkiego odechciewa, ale kto nie próbuje ten potem żałuje, więc jeśli mogę prosić o przesłanie mi na meila wzór podania o mieszkanie to będę dźwięczna :) sivenssia@o2.pl niech moc będzie z Wami
~brak perspektyw na bruk ze wszystkimi ludzmi którzy nie mają własnego mieszkania i pozdro dla prezydenta miasta
sobota, 1 listopad, 2008, 19:39
a ja sprzedam jakąś część ciała, np nerke i wtedy kupię sobie mieszkanie bo z gminy nie ma szans:( no chyba że mamy jakiegoś znajomego który pracuje u urzędzie i może nam pomóc. Trzecia opcja na uzyskanie mieszkania komunalnego to łapówka. Innego rozwiązania nie widzę, w urzędzie nikogo to nie interesuje że nie mamy gdzie mieszkać, najważniejsze że oni wykupują sobie mieszkania i wynajmują innym wzbogacając się naszym kosztem.
~ddo p.Moniki
czwartek, 6 listopad, 2008, 16:06
Pani Moniko,jeśli przebywała pani w domu dziecka ma pani pierwszeństwo w otrzymaniu mieszkania komunalnego od gminy,proszę się tam zwrócić z potwierdzeniem,że przebywała pani w domu dziecka,to żadna łaska jest pani pod szczególną ochroną.pozdrawiam
~Stasia
czwartek, 6 listopad, 2008, 16:21
W Szczecinie bardzo dobrze mają się TBS-y,które miały budować dla mniej zamożnych,niestety,to tylko fikcja,bo to mieszkania dla bogaczy,dlatego 14 lat!!! czeka się na mieszkanie od gminy,miasto nic nie robi aby tą sytuację zmienić,więcej,w skali kraju to miasto rekordowe pod względem oczekiwania,dlatego coraz więcej osób zasiedla ROD/ogródki działkowe/.
~skandal
piątek, 7 listopad, 2008, 12:55
tyle stoi pustostanów że głowa boli a oni mają wszystko gdzieś bo im sie nie spieszy bo oni mają gdzie mieszkać a my samotne matki i nie tylko to do przytółku
~kasia.p
piątek, 7 listopad, 2008, 17:51
Ja straciłam już nadzieje,że dostane mieszkanie.Czekam 15 lat i nic.Sama wychowuje dwie córki i naprawde niemam gdzie sie podziac.Czarne mysli przychodzą mi do głowy.
~pat
niedziela, 9 listopad, 2008, 10:58
tez chcialem miec mieszkanie i nie mam czasu na czekanie na mieszkanie ja bede sie staral inaczej je zdobyc nawet do remotu poprostu sie wlamie na mieszkanie i tak nie wiem czy mi sie uda ale kto nie ryzykuje to nic nie ma :-(
~SYLWIA
niedziela, 9 listopad, 2008, 13:01
Moja babcia też się włamała do mieszkania kiedyś jak była młoda, bo niemiała gdzie mieszkac ze swoimi 4 dziećmi.I nikt jej nie wywalił z tego mieszkania.Nalezało jej sie te mieszkanie, choćby ze wzgledu na malutkie dzieci.
~SYLWUNIA
niedziela, 9 listopad, 2008, 19:20
Moje życie całe jest do ***. Niewytrzymuje już całkiem.Ojciec pije i mnie bije. Mieszkaniówka mi niechce dac mieszkania, chociaż mam dziecko i jestem osoba niepełnosprawną. Codziennie w domu mam pijaństwo bo ojciec z bratem razem piją. Cierpię ja i moje dziecko,patrząc na to wszystko. Poprostu całkiem się wykończe. Niechce mi sie nawet już zyć. Jestem całkiem załamana.
~kaśka
wtorek, 18 listopad, 2008, 11:19
witam, mam wielka prośbe, czy pomoże mi ktos napisac motywacje do wniosku, mam 24 lata, mieszkam z rodzicami i bartem w jednym pokoju z kuchnia..nie wiem jak to napisac, prosze o pomoc moj e-mail to kgruszka24@op.pl, z gory dziekuje
~monika
czwartek, 20 listopad, 2008, 10:09
witam mam prośbę, czy mógłby mi ktoś przysłać wzór podania o mieszkanie komunalne Z góry dziękuję monikaszkudlarek1@wp.pl
~GREGOR
czwartek, 20 listopad, 2008, 20:45
witam mam prośbę, czy mógłby mi ktoś przysłać wzór podania o mieszkanie komunalne Z góry dziękuję gregor@onet.eu
~powodzenia:)
czwartek, 20 listopad, 2008, 23:04
czytam czytam czytam słuchajcie wzory podań o mieszkanie pomagają pisać pracownicy socjalni lub kierują do prawników po drugie jeżeli pije ojciec lub matka albo oboje a mieszkacie razem z małym dzieckiem to wzywajcie policje natychmiast oni przyjadą na każde wezwanie gdyż picie alkoholu plus bicie to przemoc domowa czyli dostajecie niebieską kartę a to kolejny argument aby przyśpieszyć sprawę o mieszkanie!!!
~powodzenia:)
czwartek, 20 listopad, 2008, 23:05
czytam czytam czytam słuchajcie wzory podań o mieszkanie pomagają pisać pracownicy socjalni lub kierują do prawników po drugie jeżeli pije ojciec lub matka albo oboje a mieszkacie razem z małym dzieckiem to wzywajcie policje natychmiast oni przyjadą na każde wezwanie gdyż picie alkoholu plus bicie to przemoc domowa czyli dostajecie niebieską kartę a to kolejny argument aby przyśpieszyć sprawę o mieszkanie!!!
~SYLWIA Z WEGORZEWA
piątek, 21 listopad, 2008, 15:11
Czesc jestem Sylwia z Węgorzewa. U mnie jest właśnie taka sytuacja, ojciec pije i mnie bije. I wzywałam juz policje nie raz. Ale to nic niepomaga bo przyjado pogadaja z nim, i dalej jest to samo i tez ma zalozona niebieską karte za znecanie sie nademna. Ostatnio po pijanemu tak mnie pobil ze mialam wszedzie siniaki. I bylam w mieszkaniówce i mówiłam im jakiego mam ojca, ze niemam zycia w domu.Płakałam , błagałam ich o chociaz jeden pokoik. A oni mi powiedzieli ze niemogą spełnić mojej prośby, ze wogóle niedostane. Ja cierpie i moje dziecko takze cierpi. I nadodatek jestem osobą niepełnosprawną. Oni mają wszystko w dupie. Nierozumieją ludzkiej krzywdy.
~magsku1
środa, 26 listopad, 2008, 14:08
proszę napiszcie co mogę zrobić żeby dostać się na listę o mieszkanie.Mieszkam z mężem i synem, wynajmujemy mieszkanie o powierzchni 32m2(pokój,kuchnia,ubikacja) i dlatego nie dostaliśmy się na listę, bo za duży metraż mamy tak nam napisali nie może przekroczyć 5m2 na osobę, myślałam żeby na tymczasowo zameldować się u teściów mieszkają w mieszkaniu ok.60m2(pokój,kuchnia,łazienka i przedpokój) w tym pokój ma ok.25m2 a osób łącznie będzie wtedy 5 co o tym sądzicie może mieliście podobny problem i możecie mi coś podpowiedzieć przesyłajcie swoje podpowiedzi na magsku1@wp.pl z góry dziękuje :) możecie także przesyłać wzory podań
~magsku1
środa, 26 listopad, 2008, 14:10
proszę napiszcie co mogę zrobić żeby dostać się na listę o mieszkanie.Mieszkam z mężem i synem, wynajmujemy mieszkanie o powierzchni 32m2(pokój,kuchnia,ubikacja) i dlatego nie dostaliśmy się na listę, bo za duży metraż mamy tak nam napisali nie może przekroczyć 5m2 na osobę, myślałam żeby na tymczasowo zameldować się u teściów mieszkają w mieszkaniu ok.60m2(pokój,kuchnia,łazienka i przedpokój) w tym pokój ma ok.25m2 a osób łącznie będzie wtedy 5 co o tym sądzicie może mieliście podobny problem i możecie mi coś podpowiedzieć przesyłajcie swoje podpowiedzi na magsku1@wp.pl z góry dziękuje :) możecie także przesyłać wzory podań
~Laihda
czwartek, 27 listopad, 2008, 21:42
Ja już czekam 20scia lat z mamą, w 9 metrach kwadratowych (niby kuchnia i jeden pokoik - klatka dla zwierząt a nie dla ludzi :/ ) cala czwórka siedzieliśmy, a wszyscy po kolei nas tzw. olewali :/ i olewają do teraz... :/ 20 lat :/
~MŁODY
sobota, 29 listopad, 2008, 11:12
NAPISZCZCIE DO PREZYDENTA ;WSZYSTKICH; POLAKÓW!ON MA BARDZO DUŻE MIESZKANIE W WARSZAWIE NA KRAKOWSKIM PRZEDMIEŚCIU I KOTA ALIKA!MOŻE WAS TAM PRZYJMNIE!P.S PRZEPRASZAM ZA TAKĄ DYGRESJĘ,ALE PO PRZECZYTANIU TYCH POSTÓW TO CHCE MI SIĘ PŁAKAĆ NAD NIMI!SORY!
~PP
sobota, 29 listopad, 2008, 17:01
jestem studentka. jestem w ciazy, nie pracuje.. ale nie jestem zameldowana we wroclawiu. czy mam jakies prawa by otrzymac mieszkanie we wroclawiu?
~PP
sobota, 29 listopad, 2008, 17:36
Chcialabym dodac..ze studiuje dziennie od 2 lat wynajmuje mieszkanie.. ale teraz po porstu nie bedzie mnie na to stac gdy bede miala dziecko. Prosze napiszcie czy mam jakies szanse by dostac mieszkanie
~Laihda
niedziela, 30 listopad, 2008, 13:58
To zapewne otrzymasz tą samą odpowiedż co moja mama - nie ja Ci kobieto dzieci narobiłam!!! Wybacz ale ta odpowiedz naprawde padla... Jak nie dacie im w łape!! Albo nie naślecie telewizji... oleja was jak niepotrzebnych obywateli!! Jak nas... Pod most i zdechnąć!!!
~marcela
czwartek, 4 grudzień, 2008, 19:47
prosze bardzo o przeslanie wzoru na wniosek